SPORTNAPKÖZI 2024

Minden nyári szünetben az AQUARÁZS Rekreációs Sportegyesület a nyáriszünet első négy hetében Sportnapközit tart.

Idén 2024. június 24.  és július 19. között szervezzük meg a 29. AQUARÁZS sportnapközis táborunkat heti turnusokban.
A megadott adatokat az adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeljük..

1. turnus: 2024. június 24 – június 28.
2. turnus: 2024. július 01 – július 05.
3. turnus: 2024. július 08 – július 12.
4. turnus: 2024. július 15 – július 19.

Csoportok

A jelentkezéseket a csoportlétszám függvényében tudjuk fogadni.

úszás
tenisz
aerobik-moderntánc
gyermekjóga-kézműves
kosárlabda-floorball
labdarúgás
íjászat
bringások
tollaslabda – ping-pong – Pikleball
görkorcsolya
harcművészet

A Tábor menete

 találkozó minden reggel 7:50-kor a soproni Lőver Uszodában 
8:00 – 9:00úszás (mindenki a saját tudásának megfelelő csoportban úszik)
9:00 – 9:30öltözködés, otthonról hozott tízórai elfogyasztása
10:00 – 11:30sportági foglalkozások – mindenki a választott sportágában gyarapítja tudását
12:00 – 13:00ebéd, pihenő, szabad játék
13:00 – 14:30sportági foglalkozás – mindenki a választott sportágában gyarapítja tudását
15:30 – 16:00hazamenetel, napi táborzárás
A tábor alatt 15 gyerekenként egy gyerekfelügyelő dolgozik, aki figyel a fegyelemre, segít az öltözködésben, étkezésben a kicsiknek, kíséri a csoportot. A gyerekfelügyelőkön kívül minden sportágban szakemberek tartják a foglalkozásokat, ezzel szeretnénk minél több tudáshoz juttatni a gyerekeket.
A reggeli úszásokon úszótudás alapján csoportokba soroljuk a résztvevőket és ennek megfelelően tanítjuk őket úszni, illetve fejlesztjük vízbiztonságukat, úszótechnikájukat.

Az úszó- és sportági foglalkozások a nyári szünet szellemének megfelelően sok játékos elemet tartalmaz, mivel első számú célunk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. A gyerekek a napot a sportáguk helyszínén fejezik be, ide kell értük jönni. Kivétel az esős nap, mert akkor mindenki az Egyetemi Sportcsarnokban lesz.
Az aerobik, a gyermekjóga-kézműves, kosárlabda, tollaslabda–ping-pong-pikleball, bicikli, görkorcsolya csoportok az egyetemi sportcsarnoknál, Nyugat Étteremben a labdarúgás, tenisz csoportok az Hét Pecsét Étteremben, az íjászok az Aranyfácán Étteremben ebédelnek. A tábort lehet kérni étkezés nélkül is, úgy 6.500,- Ft-tal kevesebbet kell fizetni. Kérjük a szülőket, hogy esőkabátot vagy esernyőt mindennap adjanak a gyerekeknek, mivel a helyszínekre, valamint ebédelni is gyalog megyünk. Váltócipő is szükséges, főleg a tornateremben folyó foglalkozásokra.

Csoportok

Labdarúgás
Edzők:Kelemen Dávid, Iváncsics Detre
Helyszín:SVSE labdarúgó pálya
Várható létszámkeret:20 fő
Költsége:34.500,- Ft / hét
Leírás:A foglalkozásokon korosztályonként és focitudás alapján külön csoportban gyakorolnak és játszanak a gyerekek. Minden hetet „Foci Kupával” fejezünk be. Labdát biztosítunk, de saját labdát is lehet hozni. Nagy eső esetén az Egyetemi Sportcsarnokban vagy az SVSE csarnokban lesznek a foglalkozások.
Turnus:2024-ben minden turnusban indul
Harcművészet
Edzők:
Helyszín:Egyetemi Sportcsarnok
Várható létszámkeret:15 fő
Költsége:0,- Ft/hét
Leírás:A foglalkozásokon a gyerekek megismerkedhetnek a Kenjutsu tradicionális japán harcművészettel, amely a kardforgatást foglalja magába. Az edzéseken a gyerekek elsajátítják a bambuszkard használatával, a kenjutsu alapjait.
Turnus:2024-ben nem indul
Kosárlabda – Floorball
Edzők:Bencsik Olga, Balogh Viktória
Helyszín:Egyetemi Sportcsarnok
Várható létszámkeret:25 fő
Költsége:34.500,- Ft/hét
Leírás:A foglalkozásokon korosztályonként és kosártudás alapján külön csoportban gyakorolnak és játszanak a gyerekek, a kicsiknek mini palánk van. A legkisebbek játékos labdaérzékfejlesztő gyakorlatokon keresztül tanulják meg a kosárlabda alapjait. Minden hetet „ Kosár Kupával „ fejezünk be. Labdát biztosítunk, de saját labdát is lehet hozni. Ebben az évben újdonságként a kosárlabda csak délelőtt van, délután a gyerekek megismerkedhetnek a floorball (teremhoki) alapjaival A floorball egyre népszerűbb sportjáték és hamar ellehet jutni arra a szintre, hogy élvezzék a gyerekek a játékot.
Turnus:2024-ben a II. és a III. turnusban indul
Aerobic – Moderntánc
Edzők:Márkus Tímea
Helyszín:Egyetemi Sportcsarnok
Várható létszámkeret:20 fő
Költsége:34.500,-  Ft/hét
Leírás:A tábor során a gyakorlott aerobikosok elmélyíthetik tudásukat, a kezdők, pedig megtanulhatják az alaplépéseket, fejlődik ritmusérzékük. Szükség esetén korosztályokra bontva dolgoznak majd a gyerekek. A gyerekek délelőtt aerobikkal, délután a moderntánccal ismerkedhetnek meg. Az elmúlt években nagy sikere volt. A hetet bemutatóval zárjuk. Mindenkinek sportfelszerelésben kell jönnie!
Turnus:2024-ben csak a II. és a III. turnusban indul
Gyermekjóga – kézműves
Edzők:Tímár Orsolya, Dr. Simonné Kajtár Gabriella
Helyszín:GyIK, Egyetemi Sportcsarnok
Várható létszámkeret:15 fő
Költsége:36.000,- Ft/hét
Leírás:Délelőtt kézügyességüket fejlesztve különböző dolgokat készítenek rafiából, gyöngyből, rongyból, festenek ruhát és még sok mindent. Mindennap az általuk készített tárgyat hazavihetik. Délután a gyermekjóga alapjaival ismerkednek meg a gyerekek.
Turnus:2024-ben csak a I. és a IV. turnusban indul
Tenisz
Edzők:Guth Vendel
Helyszín:SVSE teniszpálya
Várható létszámkeret:10 fő
Költsége:36.000,- Ft / hét
Leírás:A tenisz alapjaival ismerkedhetnek meg a kezdők , a haladók pedig már kipróbálhatják tudásukat egymás ellen is. Célunk az alapok lerakása a kezdőknél, a labdabiztonság kialakítása, erősítése a haladóknál. Teniszütőt korlátozott számban tudunk biztosítani.
Turnus:2024-ben I., II., IV. turnusban indul, amennyiben a jelentkezők száma eléri a minimális létszámot (10 fő). 
Bringások
Edzők:Papp Ivett
Helyszín:Sopron Lővérek
Maximum létszám:15 fő
Költsége:36.000,- Ft/ hét
Leírás:A hét folyamán a gyerekek megismerkednek a biciklik alkatrészeivel, az alapvető hibák elhárításának lépéseivel, a KRESZ szabályaival, a biztonságos biciklizés technikájával, valamint rövidebb és hosszabb túrákon vesznek részt. Csütörtökön és pénteken hosszabb túrára mennek. akkor nincs ebéd a gyerekeknek.
Turnus:FIGYELEM! Az I. és a  III. turnusba a 6 év felettieket és a  9 év alattiakat, a II. és  IV. turnusba a 9 év felettieket várjuk 2024-ben is. Bicikli sisak kötelező!
A biciklizésről és a lehetőségekről bővebben a www.mtbsopron.hu honlapon található.
Tollaslabda – Ping-pong – Pikleball
Edzők:Balogh Viktória, Balázs Gabriella
Helyszín:Egyetemi Sportcsarnok
Maximum létszám:20 fő
Költsége:34.500,- Ft / hét
Leírás:A tábor alatt a gyerekek a tollaslabda és a ping-pong alapjaival ismerkednek meg. A haladók csiszolhatják tudásukat.
Turnus:2024-ben csak a I. és a IV. turnusban indul
Íjászat
Oktató:Király Gábor
Helyszín:Íjász pálya, Lővérek
Maximum létszám:15 fő
Költsége:36.000,- Ft / hét
Leírás:A gyerekek a reggeli úszás után megismerkednek az íjászat alapjaival, szabályaival, történetével. Az edzőnk Világ és Európa bajnok íjász, nemzetközi íjász szakedző. Szeretnénk, hogy  az egyre népszerűbb sportágat közelebbről is minél többen megismerjék. Ebéd az Aranyfácán étteremben lesz. Felszerelés nem szükséges, az egyesület ad eszközt.
Turnus:2024-ben II., III., turnusban indul
Görkorcsolya
Oktató:Reiner Dóra
Helyszín:SOE-BPK udvar és tornaterem
Maximum létszám:17 fő
Költsége:36.000,- Ft / hét
Leírás:A gyerekek a reggeli úszás után megismerkednek a görkorcsolya alapjaival. Szeretnénk, hogy az egyre népszerűbb sportágat közelebbről is minél többen megismerjék. Ebéd a SOE- BPK éttermében lesz. Felszerelés szükséges, mindenkinek saját görkorcsolyával kell rendelkeznie.
Turnus:2024-ben csak a III. és IV. turnusban indul
Érdeklődni minden kedden és csütörtökön 16:00 – 18:00 között lehet a Lőver Uszodában az AQUARÁZS R.S.E.-nél, valamint a +36(30) 216 9510 számú mobilszámon.
Scroll to Top